söndagspromenad iaf

2011-02-27 ♥ 13:33:00 | Kategori >> Träning | KOMMENTARER (0)

Det blev lite motion idag ändå. Tog en ny promenadväg och hade ingen klocka med mig så det blev inte mer än 40 min idag + lite styrketräning. Men det känns bra att jag inte struntade i det. Vi kanske ska käka på köpcentrumet vi ska till sen och även fast jag väljer min mat med omsorg så litar jag ändå inte på att jag får i mig nog lite kolhydrater när jag äter ute. Så det var dels därför som det lockade att ta en liten runda+ att jag tänker på den där jäkla bilden på mig tagen bakifrån, uuusch för den! Haha.
Så detta betyder alltså att jag motionerat (vilket pensionärsord) 6 av 7 dagar denna vecka. När hände det sist? Undrar om det hänt alls någonsin? Gött känns det iallafall!:)


tjockisfoton

2011-02-27 ♥ 11:18:11 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Jag bad Nicklas ta kort på mig förut så att jag kan ha dem att jämföra med. Dels med tidigare bilder och sedan med senare när jag gått ner mer. Från sidan och framifrån kan jag själv se att jag ändå gått ned lite men bakifrån, herregud vad jobbigt att se. Såg inte alls bra ut och det känns som att det är ganska lång tid kvar innan min kropp ser snygg ut bakifrån i bikini. Uschamejen. Men något positivt var vågen imorse. Nu har vi inte samma våg så det kan ju skilja en del när jag väl kommer hem, men det såg bättre ut än vad det gjorde hemma i onsdags iaf:)

Idag är jag inte alls sugen på promenad/jogg, får se om jag kommer ut senare iallafall eller om jag helt enkelt ska ta det lungt idag.

Innan vi lämnar Nicklas son till hans mor så ska vi kanske ta en tur förbi ett shoppingcenter. Jag ska leta inneskor och nya träningsbyxor. Det där med nya jenas får jag väl helt enkelt lägga på is tills jag känner mig stark och en aning smalare. För det finns inget som kan få mig så jäkla ledsen som när det känns som att inga jäkla byxor i hela världen sitter bra. Är så trött på skiten, har kännt samma i jag vet inte hur många år. Vet att jag inte är ensam om detta heller. Jag längtar verkligen till den dag då jag kan gå in i vilken affär som helst och välja vilka brallor som helst oavsett modell, tyg osv. och att de ändå kommer sitta snyggt.

Nicklas har ätit enligt lchf i typ 3 dagar och gått ned 3 kg. HUr sjukt är inte det? Han går alltid ned så himla snabbt när han väl bestämmer sig att lägga om kosten. En aning orättvist kan jag tycka...


stel som en kärring

2011-02-26 ♥ 16:20:28 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (3)

Idag har jag varit ute på en härlig promenad-och joggingtur. Här i skåne skiner solen och det finns inget snö på marken. Lite skillnad i jämförelse med hemma där det är otroligt mycket snö och i snitt den senaste tiden varit ca -15 grader ute. Promenaderna utomhus är lite trevligare här det måste jag säga. Jag har nu tränat 5 av 6 dagar hittills den här veckan. Det känns kan jag säga, är otroligt seg i benen. Sedan jag kom in från min promend/jogging förut så har jag kännt mig som en gammal kärring. Är väldigt stel i  benen och min rumpa värker för varje steg jag tar, haha. Fast rump-träningsvärk är nog ändå den bästa:)
Jag och Nicklas gjorde lite styrkeöveningar tillsammans förut också. Jag är så jäkla svag i armarna så det är nästan pinsamt. Men det blir ju bara bättre och bättre och tur är väl det. Han har sådana hantlar som man kan justera vikterna på, ska försöka använda dem varje dag när jag är här.

Provade lite jeans på lindex igår. Eller lite var väl ändå en underdrift, det var säkert 10 par jag provade. Det var väl 2 par som jag kunde knäppa utan att det såg helt sjukt ut. Hade bestämt mig för att jag inte köper större än en viss storlek men där fick jag. Får nog vänta lite till innan jag går dit igen för det där bättrade inte på mitt självförtoende. Bröt typ ihop när vi gick ut därifrån. Men nu gör det mig egentligen bara motiverad.



ägg och oopsies

2011-02-25 ♥ 19:51:56 | Kategori >> Allmänt | KOMMENTARER (0)

Tågresan gick bra. Fick så bråttom imorse så jag var väldigt glad att jag förberett både kokta ägg och oopsies att äta på tåget.

Är nu hemma hos Nicklas som även han är inne på att börja med lchf. Det känns kul att göra det ihop, så jag hoppas att han står fast vid sitt ord!


oopsies

2011-02-24 ♥ 16:12:02 | Kategori >> Kost/LCHF | KOMMENTARER (0)

Eftersom att jag och Nicklas har ett distansförhållande med nästan 60 mil emellan oss så blir det en hel del timmar på bussar och tåg varje månad. Sedan jag började med lchf har det verkligen slagit mig hur dåligt med sockerfria alternativ det finns i småbutiker och på cafér osv. På pressbyrån finns det inte ens en sallad utan pasta eller bulgur. På mcdonalds finns en vanlig sallad (skitäcklig) men såserna till innehåller massor av socker. Vad sjutton behöves det socker i en sås för? Och på väldigt många ställen blir de förvånande när man ber att få standardmjölk eller grädde till kaffet. Så himla tråkigt! Så att åka tåg i 7 timmar utan möjlighet att köpa något efter halva resan innebär att man får vara lite uppfinningsrik. Hittills har jag tagit med kokta ägg (luktar dock inte så gott för medpassagerarna:P), stekta kasslerbitar och idag har jag bakat oopsies som jag ska ta med mig på morgondagens resa. Det är ett typ av bröd utan kolhydrater. Jag gillar det och brukar baka det någon gång ibland om jag vill variera min frukost eller käka något lättare på kvällen. Man kan använda oopsies till jättemånga maträtter, tex. hambugare, fattiga riddare, semlor, tårtbotten osv. Eller helt enkelt som vanliga ostmackor. Prova vetja! :)

Oopsies
ca: 9 st

Du behöver:
3 ägg
100 gram philadelphia (den fetaste sorten)

Dela upp äggvita och äggulorna i två olika bunkar.
Vispa äggvita till ett hårt skum. Vispa sedan  philadelphiaosten med äggulorna.
Vänd sedan försiktigt ner ägg-ochphiladelphiablandningen i äggviteskummet.
Smaksätt ev. med kryddor, ost eller vad du nu är sugen på.
Klicka ut smeten på en plåt och grädda i ugn ca 30 min. 



Lätt som en plätt!:)

I standardreceptet ingår det lite salt också men jag tycker de blir godast utan.

Ikväll blir det zumba med mamma,kulkul! Detta innebär att jag än så länge kommer att ha gjort 4 träningspass den här veckan när kvällen är slut. Gött!! Under kommande veckan när jag befinner mig hemma hos Nicklas kommer jag att gå/jogga förhoppningsvis varje dag. Jag ska även försöka styrketräna lite inomhus, vet att Nicklas har sådana där tuffingvikter också som han ska få hjälpa mig med.



vägning 23/2

2011-02-23 ♥ 21:13:23 | Kategori >> Veckovägning | KOMMENTARER (3)

Imorse var det dags för vägning igen. Hade verkligen hoppats på att ha gått ned iallafall 0,5 kg så som jag har kämpat på med både träning och kost. Men icke. Siffran hade inte ändrats sedan förra veckan. Det är deprimerande men jag tänker inte ge upp! Jag frågar mig såklart vad jag gjort för fel? Ätit för mycket?, ätit fel?, samlat på mig vätska i och med träningen?, hänger inte kroppen med på det hjärnan är inställd på? Vilket det än är så hoppas jag innerligt att det är bättre nästa vecka. Känns svårt att kunna nå upp till mina delmål om det ska fortsätta såhär. Mitt första delmål är att gå ned 4,3 kg fram tills den 6/4. Det är 6 veckor dit. Det trodde jag verkligen skulle vara lätt att uppnå men nu känns det lite jobbigare igen när det tar sådan tid. Jag vet att jag säkert skulle kunna gå ner i en lite snabbare takt genom någon annan metod, typ pulver eller att bara käka sallad och vara hungrig i sex veckor. Problemet är ju bara att risken för att gå upp när man slutat är extremt stor. Och den här gången vill jag verkligen att detta ska vara för alltid.

Fram till nästa onsdag ska jag satsa stenhårt på att gå ned. Jag ska skriva mat och träningsdagbok så om jag (hemska tanke) inte går ner i vikt efter den veckan heller så kan jag lättare analysera vart mitt problem ligger. Men som sagt var det kan ju även vara så att jag själv inte kan kontrollera det och att kroppen spelar mig ett spratt. För jag tycker verkligen att jag hållt det jag ska. Går jag in och läser om vad jag får äta så har jag gjort allt rätt, inte fuskat en enda gång. Och tränade genom flera långa raska promenader på en timme gjorde jag också.

Jag ska även inhandla ett måttband för jag vettesjutton vart mitt tagit vägen. Hade jag mätt mig idag och sett att jag minskat i omfång hade det inte gjort lika mycket att vågen stått still.

Såhär ser det ut än så länge då, segt som sjutton men jag ska försöka att hitta haka upp mig för mycket på det. :
22/1 - 2,5 kg
27/1 - 0,1 kg. Totalt - 2,6 kg
2/2  - 0,9 kg. Totalt - 3,5 kg
9/2  -1,4 kg. Totalt - 4,6 kg
16/2 + 0,2. Totalt - 4,8 kg 
23/2 +- 0 Totalt - 4,8 kg




LCHF

2011-02-22 ♥ 22:44:06 | Kategori >> Kost/LCHF | KOMMENTARER (0)

LCHF står för Low Carb, High Fat. Eller lite kolhydrater med en högre andel fett. Låter LCHF för krångligt? Det är ok – du kan också kalla det för njutmetoden. Man kan nämligen äta sig mätt på god mat och ändå gå ner i vikt.

Det har varit mycket debatt senaste åren, men lågkolhydratkost är numera godkänt av socialstyrelsen för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Allt fler vetebskapliga studier visar bäst effekt av LCHF för vikt- och blodsockerkontroll. Antalet positiva läkare och proffesorer ökar stadigt.

Gör så här:

  • Ät gärna: kött, fisk, ägg, ovanjordsgrönsaker och naturligt fett (som smör).
  • Undvik helst: socker och stärkelserik mat (som bröd, pasta, ris, potatis).

Ät när du är hungrig tills du är lagom mätt. Så enkelt är det. Du behöver alltså inte räkna kalorier eller väga maten. Och glöm alla industriframställda lightprodukter, nyckelhålsmärkningar och liknande.

Det finns goda vetenskapliga skäl att LCHF fungerar. När du undviker socker och stärkelserik mat stabiliseras ditt blodsocker och det fettlagrande hormonet insulin sjunker. Då ökar din fettförbränning och du blir mättare (kostdoktorn 2011).

Gå in här och läs mer om ni är nyfikna!



Tidigare veckoinvägningar

2011-02-22 ♥ 22:35:47 | Kategori >> Veckovägning | KOMMENTARER (0)

Jag startade den 13/1 och den första invägningen gjorde jag inte förrän lördagen veckan efter men därefter har jag vägt mig varje onsdag morgon.

22/1 - 2,5 kg
27/1 - 0,1 kg. Totalt - 2,6 kg
2/2  - 0,9 kg. Totalt - 3,5 kg
9/2  -1,4 kg. Totalt - 4,6 kg
16/2 + 0,2. Totalt - 4,8 kg 

Lite varierande resultat men det går sakta men säkert nedåt så jag är ändå nöjd. Jag räknar även med att det tar ett tag för kroppen att vänja sig.  




Nu jäklar kör vi!

2011-02-22 ♥ 22:25:34 | Kategori >> Jenny | KOMMENTARER (0)

Okej nu har jag tagit mod till mig. Har funderat ett tag på om jag ska våga börja blogga om viktnedgången eller inte. Har varit rädd för att det ska bli mer press än pepp men nu känner jag mig så säker på att det är det här jag vill så jag tror inte att det är någon fara.

Jag har så länge jag kan minnas varit överviktig men någon gång innan julen 2010 började jag känna att nu får det faktiskt vara nog! I början av December började jag med att dricka en pulverdiet kombinerat med ett mål mat om dagen. Det målet som jag då åt var enligt GI, jag gick ner några kilo. Men när julen började närma sig så orkade jag inte svälta mig själv längre och kom in i en svacka där jag käkade en hel del onyttigheter. Så jag gick upp något kilo igen.
Efter nyår kände jag att jag verkligen var peppad att ta nya tag. Jag kollade runt en hel del på nätet efter ett viktminskningssätt som skulle kunna fungera långsiktigt för mig. Jag hittade LCHF och bestämde mig för att ge det en chans. Jag hade ju redan börjat minska på kolhydraterna innan jul. Den 13/1 2011 började jag att äta enligt LCHF och i skrivande stund (22/2) så har jag gått ned ca 5 kg på detta.

Det känns otroligt bra att kunna gå ner i vikt samtidigt som man får vara mätt och äta god mat. Det har jag aldrig i mina ca100 viktminskningsförsök varit med om. Eftersom att jag känner att detta verkligen är något för mig så känns det just nu som att jag kommer att kunna fortsätta att äta ungefär såhär resten av livet. Och det är en otroligt härlig känsla. Det blir inte alls lika stressande som när man vet att "bara jag äter den här skiten i 4 månader så är det slut sen", inte konstigt att man går upp och ned i vikt när man inte fortsätter och har långsiktiga mål.

Förra veckan skaffade jag mig ett träningskort och nu siktar jag på att träna minst 3 gånger i veckan. + långpromenader utöver det.

Mitt mål är att gå ned ca 20 kg fram till hösten/vintern 2011. Innan dess har jag några delmål som jag hoppas att klara av.

Jag kommer att väga mig varje onsdag och dela med mig av min med-och motgångar.

Dåså, då var jag igång då...spännande:)


RSS 2.0